CoVision Mixed-Use Development

A sustainable, Mixed Use Community in the HEart of a Vibrant Neighborhood.

Location  |  Eugene, Oregon
Project Type  |  New Construction
Completion  |  2020  
Structural Engineering  |   Pioneer Engineering

Contractor  |  NowHaus Construction
Landscape Architect  |  Justine Lovinger | Lovinger Robertson Landscape Architects

Design Team
| Jan Fillinger, design principal; Casey Koontz, project coordination and production

 

Located along the walkable and bikeable Friendly Street Neighborhood Hub. The CoVision Mixed-Use Development is a combination of single family residential and mixed use commercial. Along with the three residential homes, the commercial building combines ground floor restaurant space with commercial office above.

Designed to make a positive impact on the neighborhood and minimize negative impacts associated with new construction, the development features a number of sustainable strategies including rooftop solar, energy star appliances and fixtures, and drought tolerant landscaping.

slated for completion in 2020, the development will soon become a vibrant player in the Friendly neighborhood streetscape.

Featured Work